Placeholder

Jordgubbs- och rabarberkaka med brynt smör

Ingredienser

Kaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl

Fyllning:
5 - 7 dl jordgubbar och rabarber

Smuldegstäcke:
50 g smör
0,25 dl socker, råsocker
eller farin
1,5 dl havregryn
1 tsk grovmalen kardemumma

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull och vänta tills det slutar fräsa och börjar brynas. När smöret är brynt doftar det kola. Ta från plattan.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i mjölet, tillsätt det brynta smöret och blanda till en jämn smet.

3. Bred ut i en form med löstagbar kant. Smeten är ganska trögflytande.

4. Fyllning:
Skär jordgubbar och rabarber i skivor och strö ut över smeten.

5. Smuldegstäcke:
Smält smöret och blanda i socker, havregryn och kardemumma. Rör om och fördela på kakan.

6. Grädda i 180 grader 35 - 40 minuter. Låt hellre kakan bli för kladdig än för torr. Kakan får gärna svalna helt innan den äts. Servera med litet vaniljsås eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.