Kaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
5 - 7 dl jordgubbar och rabarber
Smuldegstäcke:
50 g smör
0,25 dl socker, råsocker
eller farin
1,5 dl havregryn
1 tsk grovmalen kardemumma
1. Smält smöret i en kastrull och vänta tills det slutar fräsa och börjar brynas. När smöret är brynt doftar det kola. Ta från plattan.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i mjölet, tillsätt det brynta smöret och blanda till en jämn smet.
3. Bred ut i en form med löstagbar kant. Smeten är ganska trögflytande.
4. Fyllning:
Skär jordgubbar och rabarber i skivor och strö ut över smeten.
5. Smuldegstäcke:
Smält smöret och blanda i socker, havregryn och kardemumma. Rör om och fördela på kakan.
6. Grädda i 180 grader 35 - 40 minuter. Låt hellre kakan bli för kladdig än för torr. Kakan får gärna svalna helt innan den äts. Servera med litet vaniljsås eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk