800g kycklingfilé
2 tsk curry
2 msk kokosolja att steka i
Jordnötssås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
1 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk socker
1 tsk salt
1 st lime
Till servering:
1 huvud salladskål
Salt
2 msk risvinäger
Skär kycklingen i tre delar på längden.
Stek i curry på medelvärme tills klara.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs lökarna i olja i en kastrull 3 min.
Tillsätt övrigt utom lime.
Småkoka i 10 min (rör om då och då).
Strimla salladskål tunt och koka i 30 sek.
Blanda den varma kålen med salt och risvinäger.
Pressa limen i såsen och servera till kycklingen och kålen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria