Ingredienser
portioner4
600 g kycklingfilé
Sås
1 dl chiliolja (se tips ovanför recept)
5 msk japansk soja
2 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
1 msk strösocker
1 gurka
4 salladslökar
Till servering
4 port jasminris, nykokt
1 tsk sichuanpeppar, eller en mindre mängd vitpeppar
sesamfrön
Gör så här
Rosta sichuanpepparn i torr panna i någon minut. Mortla till ett fint pulver. Rosta därefter sesamfröna i en torr panna. Ställ åt sidan.
Koka kycklingfiléerna i vatten i ca 10-15 minuter, kontrollera att innertemperaturen är 70 grader. Låt svalna, lägg i kallt vatten om du vill snabba på kylningen.
Banka kycklingen med en kavel och dela sedan med fingrarna till smala strimlor.
Strimla gurka och skiva salladslök tunt.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör om väl.
Lägg kyckling och gurka i portionsskålar. Fördela såsen över. Strö på salladslök och sesamfrön samt sichuanpeppar. Rör om och servera med ris. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng