Jennies bang bang kyckling

Ingredienser

Ingredienser

portioner4

600 g kycklingfilé
Sås
1 dl chiliolja (se tips ovanför recept)
5 msk japansk soja
2 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
1 msk strösocker
1 gurka
4 salladslökar
Till servering
4 port jasminris, nykokt
1 tsk sichuanpeppar, eller en mindre mängd vitpeppar
sesamfrön

Gör så här

Gör så här

Rosta sichuanpepparn i torr panna i någon minut. Mortla till ett fint pulver. Rosta därefter sesamfröna i en torr panna. Ställ åt sidan.
Koka kycklingfiléerna i vatten i ca 10-15 minuter, kontrollera att innertemperaturen är 70 grader. Låt svalna, lägg i kallt vatten om du vill snabba på kylningen.
Banka kycklingen med en kavel och dela sedan med fingrarna till smala strimlor.
Strimla gurka och skiva salladslök tunt.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör om väl.
Lägg kyckling och gurka i portionsskålar. Fördela såsen över. Strö på salladslök och sesamfrön samt sichuanpeppar. Rör om och servera med ris. Njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.