Placeholder

Jans fläskfilé

Ingredienser

500 - 600 g fläskfilé
4 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
4 krm Herbamare
2 msk smör till stekning
drygt 1 msk svensk honung
3 dl vispgrädde
4 - 5 tsk soya
ca 0,75 dl färskpressad apelsin
1 msk konjak

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare. Stek skivorna vackert bruna.

2. Tillsätt honungen som får puttra med köttet några minuter. Späd med grädde och tillsätt soya.

3. Pressa apelsinen och häll saften i såsen. Tillsätt konjaken, blanda och låt puttra ca 5 minuter på svag värme.

4. Servera med ris och sallad.

5 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.