500 - 600 g fläskfilé
4 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
4 krm Herbamare
2 msk smör till stekning
drygt 1 msk svensk honung
3 dl vispgrädde
4 - 5 tsk soya
ca 0,75 dl färskpressad apelsin
1 msk konjak
1. Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare. Stek skivorna vackert bruna.
2. Tillsätt honungen som får puttra med köttet några minuter. Späd med grädde och tillsätt soya.
3. Pressa apelsinen och häll saften i såsen. Tillsätt konjaken, blanda och låt puttra ca 5 minuter på svag värme.
4. Servera med ris och sallad.
5 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk