Placeholder

”Jag vet inte vad”-kaka

Ingredienser

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 dl bär
100 + 50 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft

Gör så här

1. Sätt av ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget.

3. Tillsätt citronskal och -saft samt mjöl och rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i formen.

4. Hacka 50 g choklad eller använd chokladknappar. Strö bär och choklad över kakan (blanda bären med litet potatismjöl om du använder frysta bär). Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.