6 portioner, 462 kcal per portion (10 sp)
200 gram fusilli pasta (okokt pasta)
700 gram tinad kycklingfilé
50 gram ruccola
1 hackad rödlök
40 gram röd pesto
40 gram soltorkade tomater (avrunna)
3 dl matlagningsgrädde 15 %
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
150 gram mager riven ost
1 tsk olivolja
Salt och peppar efter smak
Sätt ugnen på 220 grader. Koka pastan halvklar i kastrull (halva koktiden på förpackningen). Häll av vattnet och blanda pastan med röd pesto. Lägg pastan i botten på en ugnsfast form (klicka här). Hacka ruccolan och strö det över pastan. Halvera kycklingfiléerna och stek dem hastigt i olja så de tar färg. Lägg kycklingen i formen över ruccolan. Blanda ihop hackad rödlök, finhackade soltorkade tomater, matlagningsgrädde, vatten, oregano och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och grädda formen i ugnen på 220 grader i 20 minuter. Valfritt att toppa med mer soltorkade tomater och oliver. Jag toppade med mer soltorkade tomater och oliver. Njut nu!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria