Placeholder

Ingers godiskaka

Ingredienser

150 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1,25 dl socker
100 g malda nötter eller mandel
2 msk grädde
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar botten.

2. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut degen i formen. Spara litet deg till garneringen.

3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt det sjuda. Låt svalna och häll sedan fyllningen över botten.

4. Kavla ut ett antal remsor av resterande deg och gör ett galler över kakan.

5. Grädda längst ned i ugnen tills kakan fått vacker färg.

6 - 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.