150 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1,25 dl socker
100 g malda nötter eller mandel
2 msk grädde
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar botten.
2. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut degen i formen. Spara litet deg till garneringen.
3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt det sjuda. Låt svalna och häll sedan fyllningen över botten.
4. Kavla ut ett antal remsor av resterande deg och gör ett galler över kakan.
5. Grädda längst ned i ugnen tills kakan fått vacker färg.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng