150 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1,25 dl socker
100 g malda nötter eller mandel
2 msk grädde
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar botten.
2. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut degen i formen. Spara litet deg till garneringen.
3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt det sjuda. Låt svalna och häll sedan fyllningen över botten.
4. Kavla ut ett antal remsor av resterande deg och gör ett galler över kakan.
5. Grädda längst ned i ugnen tills kakan fått vacker färg.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…