1 st. stor gul lök
2-3 st. vitlöksklyftor
1 dl linser (jag hade gröna)
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljong i 2 dl varmt vatten
1 st. zucchini
1 st. stor morot
2 st. små rödbetor
1 pkt krossade tomater
1 pkt blandade bönor
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk agavesirap
1 msk fem kryddor (innehåller: kryddnejlika, svartpeppar, ingefära, kardemumma och kanel)
1 tsk spiskummin
salt, peppar eftersmak
2 st. sötpotatisar
Olja
Kanel och salt
1. Sätt ugnen på 215 grader.
2. Skala och tärna sötpotatisarna i 1x1 cm kuber och lägg i en ugnsform med valfri olja. Strö över kanel och blanda runt. Sätt in i ugnen i 30 minuter (rör om efter halva tiden). Salta potatisen i efterhand.
3. Hacka upp en gul lök och vitlöken och stek i en gryta i lite olja.
4. Skölj linserna ordentligt i kallt vatten och häll i dem och tomatpurén i grytan och stek en stund på medelvärme. Blanda ut buljongen med vattnet och slå över linserna. Låt puttra i 5 minuter.
5. Skala och hacka under tiden upp morot och rödbetor samt dela upp zucchinin i lika stora bitar. Häll i grönsakerna i grytan och blanda runt. Häll även över krossade tomater, äppelcidervinäger, agavesirap och kryddorna. Låt koka i cirka 10 minuter.
6. Skölj bönorna och låt dem puttra med i grytan de sista 5 minuterna. Smaka av grytan, behövs mer salt? mer syra (äppelcidervinäger)? mer sötma (agave)? Inte? Perfekt! Lägg upp babyspenat, rödkål toppat med sriracha och citronjuice och fetaost i en skål och lägg sedan på önskad mängd sötpotatis och gryta. Mums!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk