4 dl mandelmjöl + till formen
3 msk blåa vallmofrön
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl neutral rapsolja
1 dl socker
2 ekologiska citroner
3 ägg
Frosting:
100 g philadelphiaost
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron i skivor
Gör så här:
Blanda vallmofrön, salt, mandelmjöl och bakpulver i en bunke.
Häll rapsoljan och sockret i en kastrull.
Riv skalet på citronerna, dela dem och pressa ut saften från tre av halvorna (spara en halva till frostingen).
Blanda ner skalet (spara lite till dekoration) och saften i kastrullen och låt sjuda i några minuter på låg värme.
Rör ner i bunken.
Vispa äggen fluffigt, vänd ner och rör om till en slät smet.
Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, bröa med mandelmjöl.
Fördela smeten jämt i formen och grädda mitt i ugnen ca. 30 minuter. (För mig var kakan klar på 15 minuter så håll koll)
Låt kakan svalna helt i formen.
Frosting:
Vispa philadelphiaost, honungen och vaniljsockret fluffigt.
Pressa ur de sista citronhalvan och rör om ordentligt.
Bred frostingen över kakan och dekorera med citronskivor och skal.
Lycka till!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!