Idas glutenfria citronkaka med vallmo

Ingredienser

4 dl mandelmjöl + till formen
3 msk blåa vallmofrön
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl neutral rapsolja
1 dl socker
2 ekologiska citroner
3 ägg

Frosting:
100 g philadelphiaost
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron i skivor

Gör så här

Gör så här:
Blanda vallmofrön, salt, mandelmjöl och bakpulver i en bunke.
Häll rapsoljan och sockret i en kastrull.
Riv skalet på citronerna, dela dem och pressa ut saften från tre av halvorna (spara en halva till frostingen).
Blanda ner skalet (spara lite till dekoration) och saften i kastrullen och låt sjuda i några minuter på låg värme.
Rör ner i bunken.
Vispa äggen fluffigt, vänd ner och rör om till en slät smet.
Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, bröa med mandelmjöl.
Fördela smeten jämt i formen och grädda mitt i ugnen ca. 30 minuter. (För mig var kakan klar på 15 minuter så håll koll)
Låt kakan svalna helt i formen.

Frosting:
Vispa philadelphiaost, honungen och vaniljsockret fluffigt.
Pressa ur de sista citronhalvan och rör om ordentligt.
Bred frostingen över kakan och dekorera med citronskivor och skal.

Lycka till!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.