2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
ca 200 g jordgubbar
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form, 19 x 26 cm, eller en vanligt rund springform, ca 24 cm (eller använd bakpapper).
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver, tillsätt smöret och blanda allt till en slät smet.
3. Dela jordgubbarna på mitten så att de är ungefär lika stora. Sockra dem lätt om du vill. Häll smeten i formen och lägg jordgubbsbitarna ovanpå.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter och låt den svalna i formen. Skär kakan i bitar och servera den gärna med en klick vispad grädde, vaniljsås eller glass.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk