Placeholder

Himmelsk jordgubbskaka

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
ca 200 g jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form, 19 x 26 cm, eller en vanligt rund springform, ca 24 cm (eller använd bakpapper).

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver, tillsätt smöret och blanda allt till en slät smet.

3. Dela jordgubbarna på mitten så att de är ungefär lika stora. Sockra dem lätt om du vill. Häll smeten i formen och lägg jordgubbsbitarna ovanpå.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter och låt den svalna i formen. Skär kakan i bitar och servera den gärna med en klick vispad grädde, vaniljsås eller glass.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.