2 - 3 bananer
5 ägg
3 dl socker
150 g mandelmassa
3,5 - 4 dl vetemjöl
0,75 dl pärlsocker
75 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och skär bananerna i skivor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och blanda ned den i äggsmeten tillsammans med mjölet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm. Tryck ned och strö över bananbitarna. Strö på pärlsocker och hyvla till sist över smöret.
4. Grädda kakan 30 - 40 minuter. Pröva med sticka.
5. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk