Placeholder

Himmelsk banankaka med mandelmassa

Ingredienser

2 - 3 bananer
5 ägg
3 dl socker
150 g mandelmassa
3,5 - 4 dl vetemjöl
0,75 dl pärlsocker
75 g smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och skär bananerna i skivor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och blanda ned den i äggsmeten tillsammans med mjölet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm. Tryck ned och strö över bananbitarna. Strö på pärlsocker och hyvla till sist över smöret.

4. Grädda kakan 30 - 40 minuter. Pröva med sticka.

5. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.