100 g smör
1,5 dl farin
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 dl salta jordnötter
0,5 dl russin
50 g ljus eller mörk choklad
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör, farin, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Tillsätt ägget och rör ordentligt. Blanda ned havregryn, vetemjöl, bikarbonat och russin i smeten.
3. Grovhacka chokladen och hälften av jordnötterna. Vänd ned i smeten tillsammans med resterande hela jordnötter.
4. Forma runda, platta kakor och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter. Låt svalna på galler.
20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…