Placeholder

Hasselnötskakor

Ingredienser

125 g smör
1 dl socker
0,5 äggula
1,5 dl socker
0,5 dl maizena
0,5 tsk vaniljsocker
en knivsudd salt
0,5 dl hackade hasselnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Kör smör och socker i matberedare och tillsätt äggulan. Blanda sedan i mjöl, maizena, vaniljsocker och salt och arbeta snabbt till en smidig deg utan att överarbeta den.

3. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet minst 30 minuter.

4. Skär degen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. De ska knappt få någon färg men ändå inte vara mjuka på undersidan

5. Låt svalna helt på plåten innan du tar upp dem, annars kan de gå sönder.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr