Deg:
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
Mazarin:
300 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hallon, frysta går bra
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop de torra ingredienserna, rör ned det smälta smöret och blanda till en deg. Tryck ut den i en form på 22 cm.
3. Riv mandelmassan grovt och använd elvisp till att blanda den med smöret. Blanda i äggen ett i sänder. Häll i vetemjöl och bakpulver och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och tryck i hallonen.
4. Grädda ca 40 minuter. Provsticka ska vara torr när du testar.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng