Placeholder

Hallontorpets mazarinkaka

Ingredienser

Deg:
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Mazarin:
300 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hallon, frysta går bra

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop de torra ingredienserna, rör ned det smälta smöret och blanda till en deg. Tryck ut den i en form på 22 cm.

3. Riv mandelmassan grovt och använd elvisp till att blanda den med smöret. Blanda i äggen ett i sänder. Häll i vetemjöl och bakpulver och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och tryck i hallonen.

4. Grädda ca 40 minuter. Provsticka ska vara torr när du testar.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr