3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 - 2 dl hallon, frysta
eller färska
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt. Rör ned mjölet och vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Smula sönder hallonen litet och blanda ned dem i smeten. Sockra hallonen om du vill ha dem sötare.
4. Häll smeten i en smord och bröad avlång kakform, 1,5 l. Grädda kakan längst ned i ugnen 35 - 40 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar