Placeholder

Hallonsockerkaka

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g smält smör
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 - 2 dl hallon, frysta
eller färska

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt. Rör ned mjölet och vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Smula sönder hallonen litet och blanda ned dem i smeten. Sockra hallonen om du vill ha dem sötare.

4. Häll smeten i en smord och bröad avlång kakform, 1,5 l. Grädda kakan längst ned i ugnen 35 - 40 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna i formen.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.