Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smör
Topping:
5 dl hallon, färska
eller frysta
Smuldeg:
50 g rumstempererat smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör och rör försiktigt ihop smeten. Häll den i formen. Strö över hallon och tryck lätt ned i degen.
3. Smuldeg:
Mixa smör, socker, vetemjöl och salt i en matberedare till smulor. Smula detta över hallonen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter och skär upp i munsbitsstora rutor.
Ca 24 små rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng