Placeholder

Hallonkaka med smultäcke

Ingredienser

Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smör

Topping:
5 dl hallon, färska
eller frysta

Smuldeg:
50 g rumstempererat smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smält smör och rör försiktigt ihop smeten. Häll den i formen. Strö över hallon och tryck lätt ned i degen.

3. Smuldeg:
Mixa smör, socker, vetemjöl och salt i en matberedare till smulor. Smula detta över hallonen.

4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter och skär upp i munsbitsstora rutor.

Ca 24 små rutor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr