Paj:
225 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap
Yoghurt:
4 dl krämig turkisk yoghurt
2 - 3 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ned de torra ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Låt den gärna vila i kylen ett par timmar. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform och skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.
4. Grädda tills pajen blivit gyllene, ca 20 minuter. Låt svalna. Smaka av yoghurten med vaniljsocker och servera till.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…