600 g Vetemjöl
300 g Socker
250 g Smör
75 g Grädde
50 g Chokladglögg (Lucia Choklad, 71 kr, 76504, beställningssortimentet)
125 g Mörk sirap
7 g Bikarbonat
7 g Kanel
7 g Ingefära
4 g Nejlika
4 g Kardemumma
4 g Pomerans
1 st Apelsin (rasp av skalet)
1. Blanda alla ingredienser till en deg. Degen ska bara gå ihop.
2. Plasta in och lägg i kyl 2 timmar innan användning.
3. Ta ut degen ur kylen inför bakning så att den blir rumstempererad.
4. Kavla ut tunt och gör pepparkaksfigurer.
5. Grädda pepparkakorna i ugnen på 175 grader i 5-8 minuter.
Njut av dina nygräddade pepparkakor!
Av: Håkan Johansson, världsmästare i bakning 2014 och "World baker of the year 2015"
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…