3 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Fyllning:
1,25 dl cream cheese naturell
1 dl lemon curd
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och rivet citronskal pösigt. Koka upp vattnet och rör ned det. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt ned det.
3. Häll smeten i smord och mjölad 1,5-litersform (rund) och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt kakan svalna.
4. Dela kakan i två bottnar med vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lätt.
5. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…