Placeholder

Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Fyllning:
1,25 dl cream cheese naturell
1 dl lemon curd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och rivet citronskal pösigt. Koka upp vattnet och rör ned det. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt ned det.

3. Häll smeten i smord och mjölad 1,5-litersform (rund) och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt kakan svalna.

4. Dela kakan i två bottnar med vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lätt.

5. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.