Grundrecept biffar/köttbullar

Ingredienser

2 st gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
800 g blandfärs eller nötfärs
2 tsk salt
2 ägg
2 krm peppar
2 tsk socker
5 msk smör, margarin eller olja till stekning

Gör så här

-Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.

-Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.

-Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.

-Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.

-Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.

Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.