2 st gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
800 g blandfärs eller nötfärs
2 tsk salt
2 ägg
2 krm peppar
2 tsk socker
5 msk smör, margarin eller olja till stekning
-Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.
-Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
-Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.
-Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.
-Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.
Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk