Placeholder

Grova tekakor med havregrynsgröt

Ingredienser

8st ugn 225 grader

Gröt:

2 1/2 dl vatten
2 dl havregryn

Deg:

1 dl vatten
1/2 paket jäst
1/2 msk olivolja
1/2 msk rapsolja
1 msk brun farin socker

4-5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Blanda ihop gröten, koka i 2 min
2. Kyl gröten i kallt vatten
3. Smula ner jästen i bunken och tillsätt vattnet
4. Tillsätt oljan, saltet & sockret
5. Rör i gröten
6. Arbeta in mjöl tills degen släpper bunken
7. Jäs i 20 min
8. Arbeta degen så att den blir smidig
9. Dela degen i 8 lika stora bitar och forma till runda bullar som plattas till på plåten. Nagga kakorna med en gaffel
10. Jäs under handduk i 15-20 min
11. Grädda mitt i ugnen 8-10 min

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.