8st ugn 225 grader
Gröt:
2 1/2 dl vatten
2 dl havregryn
Deg:
1 dl vatten
1/2 paket jäst
1/2 msk olivolja
1/2 msk rapsolja
1 msk brun farin socker
4-5 dl vetemjöl
1. Blanda ihop gröten, koka i 2 min
2. Kyl gröten i kallt vatten
3. Smula ner jästen i bunken och tillsätt vattnet
4. Tillsätt oljan, saltet & sockret
5. Rör i gröten
6. Arbeta in mjöl tills degen släpper bunken
7. Jäs i 20 min
8. Arbeta degen så att den blir smidig
9. Dela degen i 8 lika stora bitar och forma till runda bullar som plattas till på plåten. Nagga kakorna med en gaffel
10. Jäs under handduk i 15-20 min
11. Grädda mitt i ugnen 8-10 min
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk