Placeholder

Grötkaka med maräng

Ingredienser

1,5 dl grötris
2 äggulor
1 l mjölk
2 msk socker
1 tsk salt

Smaksättningsförslag:
2 - 3 bittermandlar
eller 7 - 8 droppar bittermandelarom
eller rivet skal av 1 citron
eller 7 - 8 droppar citronarom
2 äggvitor
4 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj riset och lägg det i en smord, eldfast form. Vispa samman äggulor och mjölk och tillsätt socker, salt och den smaksättning du valt.

3. Häll smeten över riset och grädda kakan ca 45 minuter. Rör upp grynen från botten ett par gånger i början av gräddningen.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, rör i sockret och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Bred marängen över grötkakan och låt den gräddas ytterligare 5 - 10 minuter, så marängen får fin färg.

5. Man kan även göra kakan utan marängtopp och då använder man hela äggen i smeten.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.