1/2 kg potatis
1 bit rotselleri, c:a 50 g
2 purjolökar
1/2 pkt tinad bladspenat (ca 200 g)
1 stor bunt persilja
Matfett till stekning
1 liter hönsbuljong
Salt
Peppar
Till servering:
1 dl créme fraiche
Riven ost
Skala potatis och rotselleri och skär det i bitar. Strimla purjolöken. Hacka spenat och persilja grovt. Fräs alla grönsakerna glansiga i matfett i en stor gryta.
Häll på buljong och låt koka under lock i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.
Finfördela grönsakerna i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan i tallrikar med en klick créme fraiche. Riven ost smakar bra att strö över soppan.
Du kan även kärna ur och skära grön gurka i små bitar och låta koka med soppan några minuter strax före serveringen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…