4 Portioner
300 gram jätteräkor med stjärt tex Vannamei
Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk lime
1 tsk flytande honung
1 hackad chilifrukt
Sås
2 msk jordnötssmör
1 1/2 dl vatten
1 msk soja
1 tsk socker
lite pressad lime
Gör så här:
Om du använder grillspett i trä, lägger du dem i blöt i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och häll den i en fryspåse. Lägg i räkorna och blanda ordentligt. Marinera räkorna i ca 1 en timme. Trä räkorna jämt fördelade på fyra grillspett.
Ingredienserna till såsen hälls i en liten kastrull och värms försiktigt upp under omrörning. Låt sjuda ca 2 minuter till såsen fått en krämig konsistens. Häll upp i en liten skål.
Grilla på hög temperatur 2-3 minuter per sida, servera med såsen och gärna en sallad.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 6, Blå 4, Lila 4 för räkor och marinad. Grön 7, Blå 7, Lila 7 för såsen.
SMartPoints Flex: 0 SP Flex för räkorna, 4 SP Flex för marinaden. 7 SP Flex för såsen.
SmartPoints: 6 SP för räkor och marinad. 7 SP för såsen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria