Grekisk kött- och lökgryta

Ingredienser

4 portioner

0.7 kg Högrev
0.7 st Gul lök
2.7 st klyftor Vitlök Vanlig
0.2 g Lagerblad
1 tsk Svartpeppar Hel
0.7 st Kanel Hel
1.3 st Nejlikor
250 g Krossade Tomater
0.7 dl Olivolja
0.7 L Matlagningsvin Rött
0.7 dl Vitvinsvinäger
1 krm Salt Fint

Tillbehör
800 g Klyftpotatis Fryst

Gör så här

Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.

Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.

Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.

Servera med klyftpotatis.

https://www.mathem.se/recept/grekisk-kott--och-lokgryta

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.