Ingredienser
rester av potatismos
riven ost (valfri sort)
färskost typ philadelphia
panko el ströbröd
smör eller olja till formen
salt & peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175-225 (beroende på hur tjockt lager mos man har – lägre temp till tjockt lager mos (ska hinna bli genomvarmt utan att pankon bränns) och högre temp till tunnare lager (ca 3 cm).
2
Smörj en ugnsform.
3
Ta en näve riven ost och rör ner i moset. Lägg moset i formen och jämna till ytan.
4
Bred på ett lager färskost, ca 0,5 cm – salta och peppra. Strö över riven ost och sedan panko. Gratinera tills gratängen får fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…