2 stora gula lökar
2 msk smör
6 medelstora potatisar
1 l tärningsbuljong
0,5 tsk timjan
1 krm peppar
4 - 6 skivor rostat bröd
ca 2 dl lagrad riven ost
1. Skala och skiva löken och låt den fräsa i smöret på svag värme. Skala och tärna potatisarna och lägg dem i grytan med löken.
2. Häll på buljongen och tillsätt timjan och peppar. Sjud under lock 12 - 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Smaka av soppan och ös upp den i ugnssäkra skålar placerade i en långpanna.
4. Strö över tärnat rostat bröd samt ost och gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…