Placeholder

Gratäng med fläskytterfilé, svamp och bacon

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
4 tomater
1 pkt bacon
färska champinjoner
3,75 dl vispgrädde
3 msk sötstark senap
1,5 vitlöksklyfta
kalvfond
riven ost
ev smör till stekning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Bryn baconet och låt rinna av på hushållspapper. Klipp i småbitar. Skiva och stek svampen i baconfettet.

3. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor och krydda med salt och peppar.

4. Skiva tomaterna och lägg dem i botten på en smord form. Lägg över svamp och kött. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta och peppra och strö ev över litet cayenne.

5. Lägg baconet i såsen och häll den i formen. Toppa med riven ost och gratinera ca 20 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr