600 g fläskytterfilé
4 tomater
1 pkt bacon
färska champinjoner
3,75 dl vispgrädde
3 msk sötstark senap
1,5 vitlöksklyfta
kalvfond
riven ost
ev smör till stekning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryn baconet och låt rinna av på hushållspapper. Klipp i småbitar. Skiva och stek svampen i baconfettet.
3. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor och krydda med salt och peppar.
4. Skiva tomaterna och lägg dem i botten på en smord form. Lägg över svamp och kött. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta och peppra och strö ev över litet cayenne.
5. Lägg baconet i såsen och häll den i formen. Toppa med riven ost och gratinera ca 20 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng