Gräddig vegansk svampstroganoff med ris

Ingredienser

Av: Kamilla Jönvik
13 ingredienser
30 m
Enkel middagsrätt med smakrik krämig sås – en vegansk variant av biff stroganoff! Den gräddiga såsen görs vegansk med kokosgrädde istället för vispgrädde.

Ingredienser

portioner4 portioner

2 gula lökar (stora)
3 klyftor vitlök
600 g svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon)
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
0,5 dl vatten
3 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
3 msk tamarisoja (eller annan soja)
2 msk olivolja, till stekning
svartpeppar
Till servering:
3 dl råris
1 broccoli [ca 250 g]
2 msk färsk persilja, hackad

Gör så här

Gör så här

Börja koka råriset, se anvisningarna på förpackningen.
Skiva gul lök och finhacka vitlöken. Skiva svampen i ca 5 mm tjocka skivor. Värm stekpannan och häll i olivoljan. Stek lök och svamp på mellanvärme i ca 10 minuter tills lök och svamp är gyllenbruna. Rör om ofta. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.
Tillsätt kokosgrädden i stekpannan. Häll vattnet i burken, skaka om och häll i pannan så att du får ut allt ur burken.
Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och tamari. Om du använder annan soja än tamari så börja med en mindre mängd och smaka av hur mycket som behövs. Låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med svartpeppar.
Ånga broccolin under tiden stroganoffen puttrar. Skär broccolihuvudet i lagom stora buketter och skiva stammen i ca 1 cm tjocka bitar. Häll ca 0,5 cm vatten i botten av en kastrull eller stekpanna och koka upp. Lägg i broccolin, lägg på ett lock och låt ånga ca 3-4 minuter.
Servera stroganoffen med det kokta råriset, broccolin och hackad persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.