800 g högrev eller nötkött
500 g blandsvamp
2 gula lökar
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 morötter
1 palsternacka
8 dl matlagningsgrädde
1/2 dl kalv eller oxfond, alternativt buljongtärning
2 lagerblad
Salt och peppar
•Ta en gryta och en stekpanna
•Hacka ner alla grönsaker
•Skär ner köttet till grytbitar
•Bryn första hälften och sedan andra hälften av köttet i en stekpanna tillsammans med en klick smör. På så sätt blir det inte för mycket vätska i pannan och köttet blir ordentligt brynt! -•stek först svampen i grytan med lite salt tills nästan all vätska är borta
•I med resterande grönsaker och stek dom lätt -•Lägg i köttet när det är ordentligt brynt
•Häll på grädde och resterande ingredienser •Koka på låg värme i ca en timme tills köttet blivit mört!
Servera med ris och kanske med mitt supergoda bröd som du också hittar bland mina recept!
Lycka till! Smaklig måltid.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk