Gott bröd med ost och skinka i.Glutenfritt /mjöl

Ingredienser

1 msk grovmalen svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja + ca 0,5dl
1 tsk salt + lite till
150 g riven västerbotten ost
5 skivor hackad skinka
4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix
Salt

De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special.

Gör så här

Gör så här
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar.
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig.
Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.

Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.

Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.

Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min.
Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.