1 msk grovmalen svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja + ca 0,5dl
1 tsk salt + lite till
150 g riven västerbotten ost
5 skivor hackad skinka
4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix
Salt
De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special.
Gör så här
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar.
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. Degen skall vara ganska lös och kladdig.
Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig.
Täck skålen med plastfolie och låt den jäsa i 1,5 timme.
Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
Pensla med olivolja och strö över lite salt och lite mer peppar. Grädda i 175 grader i cirka 20 min.
Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng