200 g mörk kvalitetschoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjöl och bakpulver till äggen och vänd ihop de båda blandningarna.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan 12 minuter. Kakan är flytande när du tar den ur ugnen, och det ska vara så. Låt stå i kylen över natten.
4. Servera kakan med vispad grädde och gärna litet färska bär.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk