100 g smält smör
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
2 - 3 skalade äpplen
Garnering:
1 tsk kanel
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull, rör ned resten av ingredienserna och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen.
3. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och strö över kanel. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen. Strö över socker.
4. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 30 minuter.
Ca 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng