Placeholder

Godaste äppelkakan

Ingredienser

100 g smält smör
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
2 - 3 skalade äpplen

Garnering:
1 tsk kanel
1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 24 cm.

2. Smält smöret i en kastrull, rör ned resten av ingredienserna och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen.

3. Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och strö över kanel. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen. Strö över socker.

4. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 30 minuter.

Ca 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.