6 äpplen
1 - 2 tsk kanel
ca 100 g smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1 - 1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 uppvispat ägg
1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform, ca 24 cm.
2. Skala äpplena, skiva dem ganska tunt och fördela dem jämnt i formen. Strö över hälften av kanelen och litet socker.
3. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ned dem i smöret. Häll även i det uppvispade ägget.
4. Blanda till en deg, bred ut den över äpplena och strö över resten av kanelen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Servera äppelkakan varm, ljummen eller kall med hemgjord vaniljcrème.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…