Deg:
150 g smör
2 dl socker
0,5 dl grädde
1 tsk bakpulver
4 - 4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g sötmandel
2 msk kakao
4 msk florsocker
2 - 3 msk grädde
100 g smör
Garnering:
125 g choklad och mandel
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt grädde, rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned i degen och arbeta den smidig.
3. Dela degen i två delar och skär varje rulle i 15 delar som rullas till kulor. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg.
4. Gör fyllningen. Mal mandeln, sikta ned florsocker och kakao, rör ihop med mjukt smör och tillsätt det och grädden. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg en kaka på som lock.
5. Smält choklad av valfri sort och bred den på kakorna. Dekorera med mandelhalvor. Kakorna blir rätt stora, så det går bra att bara dela dem rakt av på mitten.
15 dubbla kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk