Deg:
150 g smör
2 dl socker
0,5 dl grädde
1 tsk bakpulver
4 - 4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g sötmandel
2 msk kakao
4 msk florsocker
2 - 3 msk grädde
100 g smör
Garnering:
125 g choklad och mandel
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt grädde, rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ned i degen och arbeta den smidig.
3. Dela degen i två delar och skär varje rulle i 15 delar som rullas till kulor. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg.
4. Gör fyllningen. Mal mandeln, sikta ned florsocker och kakao, rör ihop med mjukt smör och tillsätt det och grädden. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg en kaka på som lock.
5. Smält choklad av valfri sort och bred den på kakorna. Dekorera med mandelhalvor. Kakorna blir rätt stora, så det går bra att bara dela dem rakt av på mitten.
15 dubbla kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng