100 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
2 dl Nutella
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 gr.
Vispa smöret smöret vitt och fluffigt, blanda ner sockret och sen ägget. Vispa så att det blir bra blandat, och sen tar du och häller i Nutellan! Blanda så allting blir bra blandat. Sen tar du mjöl, kakao, vaniljsocker & salt och blandar i en egen skål. När du blandat de torra ingredienserna så blandar du ner lite i taget! När du gjort det så är det dags att börja rulla degen till bollarna. Sätt dom på en plåt med bakplåtspapper.
Om degen blir lite för torr så att den bar smulas sönder när du rullar den så kan du ta 1 krm vatten. Jag gjorde ganska små bollar, så jag fick typ 20 st kakor.
Sen är det bara in i ugnen i 11-13 min. När dom är klara så är det bara att ta ut dom och låt dom svalna! Ja jag vet att det är svårt att låta dom svalna för jag vet att du vill smaka dom. Men du måste låta dom svalna så att du inte bränner dig.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng