Goda kycklinggrytan (8 port)
1000 gr kycklingfilé
5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 tärnad röd paprika
1 finhackad silverlök
2,5 msk kycklingfond
Salt/peppar/citronpeppar
Koloritsoja
Gör så här:
Skär kycklingfilén i mindre bitar, krydda med salt, peppar och citronpeppar och bryn tillsammans med löken.
Häll över grädden, crème fraichen och kycklingfonden.
Låt allt koka samman och lägg ner den tärnade paprikan.
Häll i lite koloritsoja för en mörkare färg.
Servera med ris eller som jag åt min med blomkålsris. (<- klicka för recept) – – – Viktväktare: Milda mat extra 4% 11 sp, minifraiche 5% 7 sp, övrigt är fritt så hela grytan blir 18 sp och delar du på åtta portioner äter du en för drygt 2 sp (2,25). Lägg till för de tillbehör du väljer. – – – Ha nu en fortsatt fin måndag och var rädda om er! Kram Annika
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria