200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 - 150 g mandelspån
400 g hallon eller blåbär,
gärna frysta
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna något. Smörj och bröa ugnens långpanna. Rör sedan ned ägg, mjöl, socker och vaniljsocker.
3. Häll smeten i pannan, strö över bär och mandelspån och grädda ca 30 - 45 minuter tills kakan är gyllene.
4. Servera gärna med pösig vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng