Placeholder

God seg hallonkaka

Ingredienser

200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 - 150 g mandelspån
400 g hallon eller blåbär,
gärna frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt svalna något. Smörj och bröa ugnens långpanna. Rör sedan ned ägg, mjöl, socker och vaniljsocker.

3. Häll smeten i pannan, strö över bär och mandelspån och grädda ca 30 - 45 minuter tills kakan är gyllene.

4. Servera gärna med pösig vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.