Glutenfritårtbotten (Anslag)

Ingredienser

4st Ägg
2dl Strösocker
1dl Glutenfri Mix, Min favorit är Lailas (gul förpackning)
1dl Potatismjöl
1tsk Bakpulver

Gör så här

1. Starta ugnen på 200°c och börja sedan vispa ägg och socker luftigt, dvs ca 15min på hög hastighet. Smörj under tiden formen du tänkt använda. Enligt receptet är en anslagsring alternativt springform med en diameter på ca 24cm lagom men delar du receptet på två är det lämpligt med en diameter på 18cm.

2. När äggsmeten är färdigvispad skitar du ner de torra ingredienserna och vänder försiktigt ner dem. När smeten blivit jämn, häll upp i formen och grädda i ca 20-30min, tänk på att ju mindre form desto kortare tid i ugnen. Håll koll på färg och med sticka för att se när den är klar.

3. När kakan är färdiggräddad tar du ut den och vänder den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper strött med lite socker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.