4st Ägg
2dl Strösocker
1dl Glutenfri Mix, Min favorit är Lailas (gul förpackning)
1dl Potatismjöl
1tsk Bakpulver
1. Starta ugnen på 200°c och börja sedan vispa ägg och socker luftigt, dvs ca 15min på hög hastighet. Smörj under tiden formen du tänkt använda. Enligt receptet är en anslagsring alternativt springform med en diameter på ca 24cm lagom men delar du receptet på två är det lämpligt med en diameter på 18cm.
2. När äggsmeten är färdigvispad skitar du ner de torra ingredienserna och vänder försiktigt ner dem. När smeten blivit jämn, häll upp i formen och grädda i ca 20-30min, tänk på att ju mindre form desto kortare tid i ugnen. Håll koll på färg och med sticka för att se när den är klar.
3. När kakan är färdiggräddad tar du ut den och vänder den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper strött med lite socker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…