4st Ägg
2dl Strösocker
1dl Glutenfri Mix, Min favorit är Lailas (gul förpackning)
1dl Potatismjöl
1tsk Bakpulver
1. Starta ugnen på 200°c och börja sedan vispa ägg och socker luftigt, dvs ca 15min på hög hastighet. Smörj under tiden formen du tänkt använda. Enligt receptet är en anslagsring alternativt springform med en diameter på ca 24cm lagom men delar du receptet på två är det lämpligt med en diameter på 18cm.
2. När äggsmeten är färdigvispad skitar du ner de torra ingredienserna och vänder försiktigt ner dem. När smeten blivit jämn, häll upp i formen och grädda i ca 20-30min, tänk på att ju mindre form desto kortare tid i ugnen. Håll koll på färg och med sticka för att se när den är klar.
3. När kakan är färdiggräddad tar du ut den och vänder den upp och ner på en plåt med bakplåtspapper strött med lite socker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg