1 burk förkoktabönor
50 g jäst
5 dl vatten+37
½ dl olja
2 tsk salt
1 dl polenta
2 msk sirap
ca 520 g glutenfritt mjöl (Lejlas gul förpackning)
2 msk profiber
Mixa bönorna med 1 dl va vattnet.
Smula ner jästen i en deggryta och tillsätt vattnet +bönvattnet.
Tillsätt resten knåda till en kladdig deg och låt jäsa 30-40 min.
dela i 12-16 bitar ,rundriv dem till runda frallor eller skär de i bitar
och sätt på en bakplåts klädd plåt.
Låt jäsa ca 30 min under duk.
200-225* ca 15 min eller 96* inuti .
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng