Recept muffins, 12 st.
12 färska medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
3 ägg
1 dl vitt rismjöl (originalreceptet använder mandelmjöl)
3 msk kakao
3 msk kokosolja
1 msk äkta lönnsirap (alt dadelsirap eller agavesirap)
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Recept frosting
11 st färska medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
2 dl kokosgrädde (Jag använde Garants kokosgrädde)
3 msk kakao
Muffins
1. Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer.
2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet.
3. Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer 0,5 dl/st och fyllde ca. 2/3 av formen. Smeten räckte till 12 muffinsar.
4. Baka på 175 grader i ugnen i ca 10 minuter. Beroende på ugn och muffinsstorlek kan tiden i ugnen variera. Jag gjorde muffins i två omgångar. Den första omgången på 11 minuter blev lite torra. Den andra omgången var inne 10 minuter och de blev bra, men jag tror att 9 minuter skulle vara perfekt. Testa med en sticka och ta ut muffinsarna medan stickan fortfarande är lite kletig. Då blir det perfekta muffins som är saftiga i mitten.
Frosting
1. Mixa alla ingredienser till en slät frosting.
2. Lägg chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Lägg ev. frostingen i kylen en timme innan du spritsar för att få en hårdare och mer lättarbetad chokladfrosting. Förvara muffinsarna i kylen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…