750 g syrliga äpplen (gärna svenska vinteräpplen, innan de mognat helt)
2 tsk kanel
1 msk citronjuice
150 g smör
50 g vispgrädde
90 g muscovadosocker
25 g sirap
75 g majsstärkelse
100 g glutenfria havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en pajform och strö över kanel och häll på citronjuicen. Blanda.
Bryn smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i socker, sirap och vispgrädde. Rör om. Häll i havregryn och rör om. Tillsätt majsmjöl, bakpulver och salt. Rör om till en slät smet. Bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…