Placeholder

Glutenfri och knäckig äppelpaj

Ingredienser

750 g syrliga äpplen (gärna svenska vinteräpplen, innan de mognat helt)
2 tsk kanel
1 msk citronjuice
150 g smör
50 g vispgrädde
90 g muscovadosocker
25 g sirap
75 g majsstärkelse
100 g glutenfria havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en pajform och strö över kanel och häll på citronjuicen. Blanda.

Bryn smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i socker, sirap och vispgrädde. Rör om. Häll i havregryn och rör om. Tillsätt majsmjöl, bakpulver och salt. Rör om till en slät smet. Bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.