Glutenfri matpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 ägg
Ev. ca 1 msk kallt vatten
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven västerbottensost
Salt och peppar
Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver
Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen).
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng