Glutenfri matpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 ägg
Ev. ca 1 msk kallt vatten
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven västerbottensost
Salt och peppar
Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver
Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen).
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…