Glutenfri Matpaj

Ingredienser

Glutenfri matpaj
Pajdeg:
125 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 ägg
Ev. ca 1 msk kallt vatten

Gör så här

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven västerbottensost
Salt och peppar
Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver

Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr.

Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter.

Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.

Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen).

Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost.

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen.

Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg

Betyg (73 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.