glutenfri barnmat vegetariska vegan biff

Ingredienser

1 paket (ca 220g) ekologiska linser
3 dl anamma vegofärs (qournfärs om ej vegan och glutenfritt)
1 dl chilisås
1/2 kokad broccoli (med stjälk)
1/3 kokad blomkål
3 kokade potatisar
1 stor rödbeta (färdig, kokad eller bakad i ugn med folie runt)
1 riven morot
1 portion havregrynsgröt (1 dl havregryn +2 1/2dl vatten. Koka i ca ca 4 minuter för extra fast konsistens)
1 vitlöksklyfta
2 msk maizena

Kryddor doseras efter barnets ålder, mindre kryddor för mindre barn.
Vegeta, salt, vitpeppar, paprikapulver, spiskummin & ev grillkrydda.

Gör så här

Denna rätten är så grym när de små skall börja att äta. Jag gjorde dussintals biffar som jag la i frysen. Sen när vi skulle ut i backen eller iväg var det bara att ta fram en på morgonen och så var den tinad och ätklar när det var lunch eller dax för middag. Den klarar sig lätt utan kylskåp hela dagen på detta vis och barnen älskar den. Funkar lika bra kall som varm. En hel måltid i en biff. Man kan variera ingredienserna i oändlighet.
Detta är bara ett förslag som blir vegansk och glutenfri.
Till det lite större barnet satte vi hamburgarebröd på så blev det plötsligt lyxlunchen som innehåller massa nyttigheter.

Blanda ihop alla ingredienser i ett stekjärn på medelhög värme.
Ta broccoli och blomkål direkt från vattnet i kastrullen (låt ej rinna av)
Potatis brukar jag ha sparat från andra middagar.
Ta sen en mixer och gör den till en slät smet.
Blanda sedan i havregrynsgröten. Nu börjar den verkligen likna köttfärs. Lite läskigt likt faktisk.

Blanda ner alla kryddor. Och pressa ner vitlök. Som jag skrev får man anpassa mängden kryddor helt till barnets ålder. När de var som minst hade vi inte i salt alls.
Låt den va på låg värme tills konsistensen är fast. (Ca 15 min)
Är den för lös så tillsätt mer gröt. Det är istället för ägg, men vill man få ännu bättre biffar så lägg ner två ägg. Det gör stor skillnad i hur fasta dem blir. Men ville göra ett veganskt recept denna gång.

Forma sedan färsen som biffar och stek i olja eller mjölkfritt smör på medelhög värme i ca 7 minuter på var sida.
Klara.
En hel middag i en biff. Så mycket bättre än alla barnmatsburkar. Saken är biff.

Glutenfri vegan vegetarisk barnmat

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.