Placeholder

Glaserad kaka med passion och citron

Ingredienser

1 citron
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1 - 2 passionsfrukter
1 msk pressad citron
1 dl florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, ca 1,5 l.

2. Skölj citronen noga, riv skalet och pressa ur saften. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det. Rör ned citronskal och -saft. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Ta ut och stjälp upp kakan på galler att svalna.

4. Glasyr:
Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en skål. Blanda ned citronsaft och florsocker. Vispa till en jämn, tunn glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan.

5. Låt kakan kallna innan den skärs i skivor.

10 skivor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.