1 citron
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
1 - 2 passionsfrukter
1 msk pressad citron
1 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, ca 1,5 l.
2. Skölj citronen noga, riv skalet och pressa ur saften. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det. Rör ned citronskal och -saft. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Ta ut och stjälp upp kakan på galler att svalna.
4. Glasyr:
Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en skål. Blanda ned citronsaft och florsocker. Vispa till en jämn, tunn glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan.
5. Låt kakan kallna innan den skärs i skivor.
10 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng