3 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 msk bikarbonat
1 msk mjölk
ca 7 dl vetemjöl
1. Blanda sirap, ingefära och kanel i en bunke. Rör ut bikarbonaten i mjölken och tillsätt även det till sirapen. Rör i vetemjöl och arbeta till en jämn och smidig deg, den blir något sandig i konsistensen.
2. Täck bunken med plastfilm och låt vila i kylen över natten.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Ta upp degen på bakbordet och dela i 18 lika stora bitar. Använd litet mjöl om det känns kladdigt. Rulla till bollar och lägg dem 9 och 9 på 2 bakpappersklädda plåtar, inte för nära varandra.
5. Platta till dem något med mjölade händer. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på plåtarna.
Ca 18 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk