Placeholder

Frukostpepparkakor

Ingredienser

3 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 msk bikarbonat
1 msk mjölk
ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

1. Blanda sirap, ingefära och kanel i en bunke. Rör ut bikarbonaten i mjölken och tillsätt även det till sirapen. Rör i vetemjöl och arbeta till en jämn och smidig deg, den blir något sandig i konsistensen.

2. Täck bunken med plastfilm och låt vila i kylen över natten.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Ta upp degen på bakbordet och dela i 18 lika stora bitar. Använd litet mjöl om det känns kladdigt. Rulla till bollar och lägg dem 9 och 9 på 2 bakpappersklädda plåtar, inte för nära varandra.

5. Platta till dem något med mjölade händer. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på plåtarna.

Ca 18 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.