12 - 13 dl Vatten
ca 1 Liter Rödkål
2 -3 Tsk Vinäger
4 - 5 Potatisar
2 Buljongtärningar
Salt
Peppar
ev. Rödvin
Till Servering : Smörklickar
Koka upp buljongen och skär kålen i små bitar och droppa över vinägern så att den håller färgen
Skär även potatisarna i tärningar och lägg ner allt tillsammans i buljongen
Koka sakta ca 1 timma, rör om försiktigt så att potatisen mosar sig och reder soppan lite lätt
Krydda med salt vitpeppar och ev. Rödvin och servera med en klick mjukt smör i varje tallrik
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…