6p
3 dl (140 g) mandelmjöl, cirka 120 g
50 ml sesamfrön, skalade, cirka 50 g
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 ägg
50 ml rapsolja, eller smör
Fyllning
1 msk smör
300 g panchetta, sidfläsk eller bacon, tärnad
1 (110 g) gul lök
1 tsk torkad timjan eller dragon
½ tsk salt
2 krm peppar, svart
2,5 dl vispgrädde
225 g riven ost, vällagrad
5 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare till en fast deg.
Tryck ut degen med väloljade händer eller slickepott i en springform. Kläm gärna lite bakplåtspapper mellan ring och botten så blir det lättare att få loss den gräddade pajen.
Låt vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.
Hacka löken fint och tärna fläsket. Stek med lite smör tills lök och fläsk fått färg. Krydda och rör om. Lägg hacket i pajskalet.
Vispa ihop övriga ingredienser och häll över.
Sätt pajen i ugnens mitt och grädda i 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. Känns efter med sticka så äggstanningen stelnat om du känner dig osäker.
Tips
Paj är perfekt ta-med-till-jobbet-mat, gärna tillsammans med en härlig grönsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk