Fransk quichemed fläskkött och örter

Ingredienser

6p

3 dl (140 g) mandelmjöl, cirka 120 g
50 ml sesamfrön, skalade, cirka 50 g
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 ägg
50 ml rapsolja, eller smör

Fyllning
1 msk smör
300 g panchetta, sidfläsk eller bacon, tärnad
1 (110 g) gul lök
1 tsk torkad timjan eller dragon
½ tsk salt
2 krm peppar, svart
2,5 dl vispgrädde
225 g riven ost, vällagrad
5 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare till en fast deg.

Tryck ut degen med väloljade händer eller slickepott i en springform. Kläm gärna lite bakplåtspapper mellan ring och botten så blir det lättare att få loss den gräddade pajen.

Låt vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.

Hacka löken fint och tärna fläsket. Stek med lite smör tills lök och fläsk fått färg. Krydda och rör om. Lägg hacket i pajskalet.

Vispa ihop övriga ingredienser och häll över.

Sätt pajen i ugnens mitt och grädda i 45 minuter eller tills pajen fått fin färg. Känns efter med sticka så äggstanningen stelnat om du känner dig osäker.

Tips
Paj är perfekt ta-med-till-jobbet-mat, gärna tillsammans med en härlig grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.