600 g benfritt fläskkött
1 gul finhackad lök
2 msk torkade örter, Herbes de Provence
1 msk tomatpuré
1 msk skånsk grovkornig senap
2 msk oxfond
4 dl vatten
150 g färska champinjoner
1 liten knippa färsk, finhackad persilja
örtsalt
nymalen svartpeppar
1. Strimla köttet grovt och bryn i het stekpanna tillsammans med smör, lök och örtkryddor.
2. När köttet fått fin färg och löken mjuknat tillsätter du tomatpuré, senap, fond och vatten. Låt allt koka upp och sjud på låg värme under lock ca 30 minuter.
3. Tillsätt färska, skivade champinjoner och persilja.
4. Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Servera med ris, pasta eller potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…