Placeholder

Fransk fläskgryta med örter, champinjoner och ris

Ingredienser

600 g benfritt fläskkött
1 gul finhackad lök
2 msk torkade örter, Herbes de Provence
1 msk tomatpuré
1 msk skånsk grovkornig senap
2 msk oxfond
4 dl vatten
150 g färska champinjoner
1 liten knippa färsk, finhackad persilja
örtsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla köttet grovt och bryn i het stekpanna tillsammans med smör, lök och örtkryddor.

2. När köttet fått fin färg och löken mjuknat tillsätter du tomatpuré, senap, fond och vatten. Låt allt koka upp och sjud på låg värme under lock ca 30 minuter.

3. Tillsätt färska, skivade champinjoner och persilja.

4. Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Servera med ris, pasta eller potatis.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.